Nuusbrief

Vir stories, resepte en TV-hoogtepunte teken in op die VIA-nuusbrief. Vertel ons wie jy is sodat ons jou op datum kan hou met al VIA se dinge.

Deur op dié nuusbrief in te teken, aanvaar ek die Media24-groep se privaatheidsbeleid. Ek het dit gelees en ek verstaan die inhoud daarvan.

Kanselleer
Teken in

Wees op VIA?

...

...

Kanselleer
Stuur inskrywing

Op watter program wil jy wees?

Kom ons braai

Kom ons braai: familie en vriende

Laat die potte prut

My plek of joune?

Myne vir joune

Adverteer op VIA

Klik hier om ons kommersiële span te kontak.

Kontak gerus vir Betsie Viljoen by
Betsie.Viljoen@media24.com
+27112173119


Vir vervaardigers

Het jy ’n voorstel vir ’n VIA-program?

  • ENG
  • AFR

As jy ’n programvoorstel het, stuur dit asseblief na voorstelle@viatv.co.za met die programnaam as die onderwerp.


If you would like to propose a show, please send it to voorstelle@viatv.co.za with the programme name in the subject line.


Kontak ons

Het jy ’n vraag? Wil jy met ons gesels?

Menu

Koskuns met Lientjie en Wilhelmina: Episode 2

Meer resepte

Malvakoek 

1½ k witsuiker 
2½ k koekmeel 
7,5 ml koeksoda 
knippie sout 
1½ k olie 
1 k melk, kamertemperatuur 
2 eiers, kamertemperatuur
5 ml vanielje 
5 ml suurlemoensap 
3-5 roosmalvablare, fyngekap 

Sif die droë bestanddele saam en sit eenkant. 
Meng al die nat bestanddele goed saam in ’n groot mengbak.  
Meng die gekapte malvablare in, voeg dan die gesifte droë bestanddele by en meng goed met ’n draadklitser.  
Berei drie 20 cm-koekpanne voor. Verdeel die deeg in 3 eweredige dele en bak by 180 °C vir 25 minute of tot ’n toetspen skoon uitkom. 


Versiersel: 

250 g botter, kamertemperatuur 
250 g roomkaas 
350-500 g gesifte versiersuiker, afhangend van hoe soet jy dit wil hê 
suurvyekonfyt om voor te sit 

Klits die botter vir 5 minute, tot baie lig en romerig. Voeg die roomkaas by en klits tot goed gemeng.  
Voeg eers net 350 g versiersuiker by, klits deur en proe of dit soet genoeg is, indien nie, sit nog by. 
Wanneer die koeklae afgekoel is, smeer die versiersel tussen die lae om dit op mekaar te sit, en ook buite om die koek. Bedien dit met suurvyekonfyt 



Malva-en-tofuslaai met suurvy gastrique 

Tofu: 

1 kg vars ongegeurde tofu (hoenderborsies is ook ’n opsie) 
80 ml olyfolie 
50 ml roos- of suurlemoenmalvablare, gesnipper 
150 ml gesnipperde koljanderblare 
1 t knoffelpoeier 
1 t uiepoeier 
1 t paprika 
½ t kaneel 
sout en peper 
50 ml roosmalva-asyn of witwynasyn 

Sny die tofu in blokke, meng met die ander bestanddele en marineer oornag. 
Rooster in ’n voorverhitte oond op 200 °C vir 20 minute (draai om na 10 minute) tot goudbruin. 
Haal uit en laat afkoel tot net kamertemperatuur. 

 
Gastrique: 

½ k suurvyekonfyt 
2 e water 
½ koppie ryswyn of witwynasyn 
 
Meng gastrique-bestanddele saam en kook oor medium hitte tot gemeng, haal van hitte af en laat afkoel. 

Vir voorsit: 

80 ml olyfolie 
100 ml geroosterde pekanneute 
200 g mengsel van blare en blomme (malva, kappertjieblare, babaspinasie, raketblare, koljanderblare, pietersielie, slaaiblare, ens.) 

Meng die blare en plaas in ’n slaaibak met die tofu bo-op. Sit voor met die neute, gastrique en olyfolie.

Al -resepte

Maalvleis-samoesas

Vir nog

Hoender met Bertus se brandrissiesous

Vir nog

Gys de Villiers se veganistiese fees

Vir nog