Maalvleis-samoesas
Vir nog
Nuusbrief
Vir stories, resepte en TV-hoogtepunte teken in op die VIA-nuusbrief. Vertel ons wie jy is sodat ons jou op datum kan hou met al VIA se dinge.
Wees op VIA?
Adverteer op VIA
Klik hier om ons kommersiële span te kontak.
Kontak gerus vir Betsie Viljoen by
Betsie.Viljoen@media24.com
+27112173119
Vir vervaardigers
Het jy ’n voorstel vir ’n VIA-program?
As jy ’n programvoorstel het, stuur dit asseblief na voorstelle@viatv.co.za met die programnaam as die onderwerp.
If you would like to propose a show, please send it to voorstelle@viatv.co.za with the programme name in the subject line.
Meer resepte
Genoeg vir 1 koek
Koek:
420 g (750 ml) bruismeel
15 ml koeksoda
1 ml sout
250 ml sonneblomolie
400 g (500 ml) suiker
4 eiers
2 Pink Lady appels, grofgerasper
320 g (750 ml) gerasperde wortels
1 x 440 g-blik pynappelmoes, gedreineer
5 ml kaneel
100 g fyn pekanneute
Versiersel:
1 x 250 g-houer gladde maaskaas
80 ml kondensmelk
sap en geel skil van 2 suurlemoene
fyn kaneel vir oorsif
Verhit
die oond tot 180 °C en spuit ’n 30 cm- ringkoekpan goed met kleefwerende
kossproei. Sif
die meel, koeksoda en sout saam. Klits die olie, suiker en eiers saam. Voeg die oliemengsel
by die droë bestanddele en meng goed. Vou die appels, wortels, pynappelmoes,
kaneel en neute by die mengsel in. Giet die beslag in die voorbereide pan en
bak vir 35-40 minute of tot ’n toetspen skoon uitkom. (As jy ’n kolwyntjiepan
gebruik, bak sowat 20 minute.) Keer uit op ’n draadrak en laat afkoel. Vir die versiersel:
meng
die maaskaas, kondensmelk, suurlemoensap en -skil tot glad. Skep die mengsel op
die koek en sif die kaneel oor.
Maalvleis-samoesas
Vir nog
Hoender met Bertus se brandrissiesous
Vir nog
Gys de Villiers se veganistiese fees
Vir nog