Maalvleis-samoesas
Vir nog
Nuusbrief
Vir stories, resepte en TV-hoogtepunte teken in op die VIA-nuusbrief. Vertel ons wie jy is sodat ons jou op datum kan hou met al VIA se dinge.
Wees op VIA?
Adverteer op VIA
Klik hier om ons kommersiële span te kontak.
Kontak gerus vir Betsie Viljoen by
Betsie.Viljoen@media24.com
+27112173119
Vir vervaardigers
Het jy ’n voorstel vir ’n VIA-program?
As jy ’n programvoorstel het, stuur dit asseblief na voorstelle@viatv.co.za met die programnaam as die onderwerp.
If you would like to propose a show, please send it to voorstelle@viatv.co.za with the programme name in the subject line.
Meer resepte
Genoeg vir 1 koek
Koek:
5 Pink Lady appels
185 ml melk
45 ml botter
gerasperde skil van 3
lemoene
210 g (250 ml)
strooisuiker
2 eiers, geskei
2 heel eiers
160 g (375 ml)
koekmeel
7,5 ml bakpoeier
’n knippie sout
125 ml papawersaad
Stroop:
320 g (375 ml) suiker
250 ml water
45 ml botter
250 ml suiwer
lemoensap
Versiersel:
230 g (250 ml)
roomkaas
115 g (125 ml) sagte
botter
100 g (200 ml) versiersuiker,
gesif
Verhit die oond tot 180°C
en voer twee 23 cm-koekpanne met bakpapier uit. Spuit die panne deeglik met kleefwerende kossproei. Sny appels in klein
blokkies. Kook die melk, botter en lemoenskil saam en laat afkoel tot louwarm.
Klits die suiker, twee eiergele en die heel eiers in ’n groot mengbak tot lig
en romerig. Sif die meel, bakpoeier
en sout saam en vou dit met ’n groot metaallepel by die eiermengsel in. Voeg die afgekoelde melkmengsel by die beslag en vou
in. Klits die twee eierwitte tot sagte punte vorm en vou dit saam met die
papawersaad by die beslag in. Verdeel die mengsel tussen die voorbereide panne
en bak vir 30-35 minute of tot ’n toetspen skoon uitkom. Vir die stroop: kook
die suiker, water en botter saam vir 2-3 minute. Verwyder van die hitte en voeg
die lemoensap by. Verdeel die stroop tussen die gaar koeke in die panne en laat
die koek yskoud word in die yskas. Vir die versiersel: klits die roomkaas en
botter saam tot lig en romerig. Voeg die versiersuiker by en klits goed. Keer
die eerste koeklaag uit op ’n dienbord en smeer die helfte van die versiersel
oor. Plaas die tweede koek bo-op en smeer die oorblywende versiersel bo-oor.
Sit voor.
Maalvleis-samoesas
Vir nog
Hoender met Bertus se brandrissiesous
Vir nog
Gys de Villiers se veganistiese fees
Vir nog