Maalvleis-samoesas
Vir nog
Nuusbrief
Vir stories, resepte en TV-hoogtepunte teken in op die VIA-nuusbrief. Vertel ons wie jy is sodat ons jou op datum kan hou met al VIA se dinge.
Wees op VIA?
Adverteer op VIA
Klik hier om ons kommersiële span te kontak.
Kontak gerus vir Betsie Viljoen by
Betsie.Viljoen@media24.com
+27112173119
Vir vervaardigers
Het jy ’n voorstel vir ’n VIA-program?
As jy ’n programvoorstel het, stuur dit asseblief na voorstelle@viatv.co.za met die programnaam as die onderwerp.
If you would like to propose a show, please send it to voorstelle@viatv.co.za with the programme name in the subject line.
Meer resepte
Die vrugte gaan lê onderin die
brood, dis presies wat jy wil hê. Sit dit voor met appelbotter en ’n heerlike
koppie tee.
Genoeg vir 1 brood.
160 g (170 ml) sagte botter
100 g (120 ml) strooisuiker
100 g (190 ml) versiersuiker
4 eiers
30 ml melk
180 g (320 ml) koekmeel
10 ml bakpoeier
50 g fyn amandels
230 g vrugtekoekmengsel
50 g glanskersies
30 g versuikerde sitrusskil,
fyngekap
STROOP
100 ml rum
100 ml water
100 g (125 ml) suiker
APPELBOTTER
2 Pink Lady® -appels, grofgerasper
45 ml bruinsuiker
45 ml brandewyn
115 g (125 ml) botter
Verhit oond tot 180 °C. Voeg 18 cm-broodpan
uit met bakpapier en spuit deeglik met kleefwerende kossproei. Klits botter, strooi- en
versiersuiker saam tot lig en romerig. Terwyl jy klits voeg jy eiers een vir
een by en hou aan klits tot goed gemeng. Voeg meel, bakpoeier en amandels by en
meng deur. Voeg res van koekbestanddele by en vou deur. Skep beslag in voorbereide pan en
smeer gelyk. Bak vir 45-60 minute of tot toetspen skoon uitkom. STROOP Terwyl brood bak, bring jy die
stroopbestanddele tot kookpunt. Haal brood uit oond en gooi warm stroop oor.
Laat afkoel in pan en keer uit. APPELBOTTER Plaas appels, suiker
en brandewyn in kastrol en roer oor lae hitte tot sagte appelmoes vorm. Laat afkoel
en klop saam met botter tot lig en romerig. Sny in skywe en sit voor.
Maalvleis-samoesas
Vir nog
Hoender met Bertus se brandrissiesous
Vir nog
Gys de Villiers se veganistiese fees
Vir nog