Nuusbrief

Vir stories, resepte en TV-hoogtepunte teken in op die VIA-nuusbrief. Vertel ons wie jy is sodat ons jou op datum kan hou met al VIA se dinge.

Deur op dié nuusbrief in te teken, aanvaar ek die Media24-groep se privaatheidsbeleid. Ek het dit gelees en ek verstaan die inhoud daarvan.

Kanselleer
Teken in

Wees op VIA?

...

...

Kanselleer
Stuur inskrywing

Op watter program wil jy wees?

Kom ons braai: celebs

Adverteer op VIA

Klik hier om ons kommersiële span te kontak.

Kontak gerus vir Betsie Viljoen by
Betsie.Viljoen@media24.com
+27112173119


Vir vervaardigers

Het jy ’n voorstel vir ’n VIA-program?

  • ENG
  • AFR

As jy ’n programvoorstel het, stuur dit asseblief na voorstelle@viatv.co.za met die programnaam as die onderwerp.


If you would like to propose a show, please send it to voorstelle@viatv.co.za with the programme name in the subject line.


Kontak ons

Het jy ’n vraag? Wil jy met ons gesels?

Menu

Swartwoudkoek met appels

Meer resepte

Genoeg vir een 18 cm koek



 



VULSEL



250 ml melk



3 eiergele (hou witte vir koek)



50 g (60 ml) suiker



200 g sjokolade, baie fyn gekap 



135 ml sjokoladelikeur




Pink Lady-® appels, baie fyn gekap



410 g-blik ingemaakte kersies, gedreineer



SPONSKOEK



150 g (290 ml) versiersuiker



100 g (125 ml) strooisuiker



4 eiers



6 eiergele



8 eierwitte



70 g (125 ml) koekmeel



150 g (250 ml) amandelmeel



60 g (150 ml) kakaopoeier



SJOKOLADEGLASEERSEL



20 g gelatien



180 ml water



150 ml room



330 g (410 ml) suiker



120 g (300 ml) kakaopoeier



VERSIERING



sjokoladeskaafsels (gebruik groenteskiller en “skil” sjokolade) 



geklopte room



dun skywe Pink Lady-®
appels



 



VULSEL Meng melk, eiergele en suiker saam in kastrol. Roer oor lae hitte met
houtlepel tot mengsel agterkant van lepel bedek, sowat 5-6 minute. Gooi warm
mengsel oor gekapte sjokolade en roer tot gesmelt. Plaas in yskas vir 2-3 uur
of tot gestol. 
SPONSKOEK Verhit oond tot 180 °C. Voer 4 losboomkoekpanne (18 cm) met bakpapier
uit en spuit deeglik met kleefwerende kossproei. 
Plaas versiersuiker, strooisuiker, eiers, eiergele en eierwitte in bak
van elektriese menger en klits tot ligte skuim vorm, sowat 10 minute. Sif
koekmeel, amandelmeel en kakao oor eierskuim en vou in. 
Verdeel beslag tussen die panne. Bak vir 15 minute of tot gaar. Laat
afkoel. 
Plaas losboomkoekpan se ring sonder sy bodem op ’n bakplaat wat met
bakpapier uitgevoer is. Plaas een koeksirkel onder in pan. Sprinkel een derde
van kersielikeur oor. Skep sjokoladevulsel in spuitsak met 1 cm-tuit en spuit
kwart van vulsel oor koek. Pak een derde van ingemaakte kersies (sonder
stingels) bo-op. Plaas tweede koeklaag bo-op gevolg deur kwart van vulsel en
res van kersies. Herhaal en eindig met 4de koeklaag en oorblywende vulsel.
Plaas in vrieskas vir 6 uur. 
SJOKOLADEGLASEERSEL Sprinkel gelatien oor water en laat staan vir 2
minute. Plaas in kastrol saam met res van bestanddele en roer oor matige hitte
tot gelatien gesmelt het en gladde, blink mengsel vorm – moenie die mengsel
laat kook nie. Plaas in yskas vir 1 uur of tot glaseersel amper gestol het. 
VERSIERING Haal bevrore koek uit vrieskas en plaas op ’n
afkoelrak wat op ’n bakplaat staan. Gooi glaseersel oor koek en laat afloop aan
die kante. Laat staan vir 5 minute, lig koek met ’n slaplemmes van afkoelrak en
plaas op dienbord. Plaas in yskas vir 2 uur. Versier met sjokoladeskaafsels en
rosette van geklopte room. Pak appelskywe op koek en sit voor.

Al -resepte

Maalvleis-samoesas

Vir nog

Hoender met Bertus se brandrissiesous

Vir nog

Gys de Villiers se veganistiese fees

Vir nog