Maalvleis-samoesas
Vir nog
Nuusbrief
Vir stories, resepte en TV-hoogtepunte teken in op die VIA-nuusbrief. Vertel ons wie jy is sodat ons jou op datum kan hou met al VIA se dinge.
Wees op VIA?
Adverteer op VIA
Klik hier om ons kommersiële span te kontak.
Kontak gerus vir Betsie Viljoen by
Betsie.Viljoen@media24.com
+27112173119
Vir vervaardigers
Het jy ’n voorstel vir ’n VIA-program?
As jy ’n programvoorstel het, stuur dit asseblief na voorstelle@viatv.co.za met die programnaam as die onderwerp.
If you would like to propose a show, please send it to voorstelle@viatv.co.za with the programme name in the subject line.
Meer resepte
Genoeg vir 8
200 g (290 ml) sagte botter
250 g (300 ml) strooisuiker
3 eiers
300 g (535 ml) koekmeel
15 ml bakpoeier
200 ml karringmelk
60 g (100 ml) fyn amandels
100 g gedroogde Pink Lady-® appels, baie fyngekap
30 ml kakaopoeier
VERSIERING
50 g gepelde amandels
100 g (125 ml) suiker
10 ml fyn kaneel
195 g (310 ml) versiersuiker
25 ml suurlemoensap
Verhit oond tot 180 °C. Plaas botter en suiker in elektriese menger se bak. Gebruik die mengspaan (K-beater) en klits mengsel teen hoë spoed tot lig en romerig – sowat 5-8 minute. Terwyl die menger loop, voeg jy die eiers een vir een by. Sif meel en bakpoeier saam en voeg by bottermengsel. Gooi karringmelk en amandels by die mengsel en vou alles saam tot gladde mengsel. Spuit ’n 25 cm-ringpan met patrone goed met kleefwerende kossproei. Gooi beslag in pan, maar hou sowat 150 ml van die mengsel terug. Meng kakaopoeier by oorblywende mengsel. Skep lepels vol van die sjokoladebeslag op wit mengsel in pan. Bak vir 30-35 minute of tot toetspen skoon uitkom. Laat afkoel en keer uit.
VERSIERING: Rooster amandels tot goudbruin in warm pan – sowat 5-8 minute. Meng suiker en kaneel saam. Plaas afgekoelde koek op opdienbord en sprinkel suiker oor koek. Meng versiersuiker en suurlemoensap saam tot gladde mengsel. Skep bo-oor koek. Pak amandels bo-op en sit voor.
Maalvleis-samoesas
Vir nog
Hoender met Bertus se brandrissiesous
Vir nog
Gys de Villiers se veganistiese fees
Vir nog