Nuusbrief

Vir stories, resepte en TV-hoogtepunte teken in op die VIA-nuusbrief. Vertel ons wie jy is sodat ons jou op datum kan hou met al VIA se dinge.

Deur op dié nuusbrief in te teken, aanvaar ek die Media24-groep se privaatheidsbeleid. Ek het dit gelees en ek verstaan die inhoud daarvan.

Kanselleer
Teken in

Wees op VIA?

...

...

Kanselleer
Stuur inskrywing

Op watter program wil jy wees?

Die eetkamer

Klankbank

Kom ons braai: celebs

Adverteer op VIA

Klik hier om ons kommersiële span te kontak.

Kontak gerus vir Betsie Viljoen by
Betsie.Viljoen@media24.com
+27112173119


Vir vervaardigers

Het jy ’n voorstel vir ’n VIA-program?

  • ENG
  • AFR

As jy ’n programvoorstel het, stuur dit asseblief na voorstelle@viatv.co.za met die programnaam as die onderwerp.


If you would like to propose a show, please send it to voorstelle@viatv.co.za with the programme name in the subject line.


Kontak ons

Het jy ’n vraag? Wil jy met ons gesels?

Menu

Kannie-floppie-sjokoladekoek

Meer resepte








Bedien 12




Bestanddele


250 ml (1 koppie) koekmeel


25ml (5 teelepel) bakpoeier


180ml (3/4 koppie) strooisuiker


45ml (3 eetlepels) kakao


’n Knippie sout


4 groot eiers


125ml (1/2 koppie) olie


125ml (1/2 koppie) water


2.5ml (1/2 teelepel) vanielje-ekstrak




Vir die versiersel


250g sagte botter


300g versiersuiker


125ml (½ koppie) kakao-poeier


Kookwater




1 pakkie Whispers


1 pakkie framboos


5 kruisementtakkies




Stappe


Vir die koek – voorverhit die oond op 180°C


Sproei ’n toebroodjie- of losboompan met nie-kleef-sproei


Sif die meel, bakpoeier, strooisuiker en sout in ’n bak


Verdeel die eiers in twee skoon bakkies


Voeg die olie, water en vanielje tot die eiergele by


Klits die eiermengsel tot dit lig en donserig is


Voeg die eiermengsel by die droë bestanddele en meng goed deur


Klits die eierwitte met ’n skoon klitser tot ’n sagte spits in ’n skoon bak en vou liggies die koekmengsel in


Gooi die mengsel in die voorbereide planne


Bak vir 25 minute in ’n toebroodjiepan OF 40 minute in ’n losboompan


Om te toets of die koek deurgebak is, druk ’n sosatiepen of ’n mes in die middel van die koek – dit moet skoon uitkom


Laat die koek vir vyf minute afkoel en verwyder dan uit die panne


Laat die koek dan heeltemal afkoel




Vir die versiersel – plaas die sagte botter in ’n mengbak


Sif die versiersuiker en kakao in ’n bak en voeg dan ’n lepel op ’n slag by die botter terwyl jy meng


Klits die mengsel goed deur en voeg genoeg kookwater om die mengsel ’n smeerbare konsistensie te gee




Om aanmekaar te sit en te bedien


Plaas een laag van die sponskoek op ’n koekplaat en smeer ’n derde van die versiersel oor


Plaas die ander sponskoek bo-op die gesmeerde een en smeer die res van die versiersel oor die koek


Versier die koek met Whispers, framboos en kruisementblare


Nuwe episodes van Lek jou lippe af wys elke Donderdag om 16:30.

Al Lek jou lippe af-resepte

Lek jou lippe af

Portugese plaasbrood met piri-piri-garnale

Vir nog

Lek jou lippe af

Victoriaanse sponskoek met vinnige aarbeikonfyt

Vir nog

Lek jou lippe af

Rissie-en-vark-pakkies met Nam Jim-doopsous

Vir nog

Lek jou lippe af

Char siu-eend met Mandarynse pannekoek

Vir nog

Lek jou lippe af

Biergebraaide hoendertaco’s

Vir nog

Lek jou lippe af

Mini-melktertjies

Vir nog

Lek jou lippe af

Tradisionele bobotie met tamatie-ui-sambals

Vir nog

Lek jou lippe af

Hoenderkorma met naanbrood en komkommerriata

Vir nog

Lek jou lippe af

Die beste biefburger ooit!

Vir nog

Lek jou lippe af

Churro's met sjokolade

Vir nog

Lek jou lippe af

Italiaanse gnocchi

Vir nog

Lek jou lippe af

Franse uiesop met Gruyere-croutons

Vir nog

Lek jou lippe af

Gesonde rooifluweelkolwyntjies

Vir nog

Lek jou lippe af

Lamtjops met jogurtsous en koeskoes

Vir nog

Lek jou lippe af

Mossels in appelwynsous met skyfies

Vir nog

Lek jou lippe af

Garnaal-en-groente-tempoera met doopsous

Vir nog

Lek jou lippe af

Pavlova met vars vrugte en gespinde suiker

Vir nog

Lek jou lippe af

Tamatiebredie en blomkoolrys

Vir nog

Lek jou lippe af

Gevulde, ontbeende hoender

Vir nog

Lek jou lippe af

Bokmelkkaas-tert

Vir nog

Lek jou lippe af

Groente-en-hoender-roerbraai

Vir nog

Lek jou lippe af

Frittatas en mieliebrood

Vir nog

Lek jou lippe af

Kaassoufflé

Vir nog

Lek jou lippe af

Rooibos-panna cotta

Vir nog

Lek jou lippe af

Linguini met peri-peri-garnaalsous

Vir nog

Lek jou lippe af

Die heel beste biesftuk en aartappelskyfies!

Vir nog

Lek jou lippe af

Die perfekte gebraaide hoender en aartappels

Vir nog

Lek jou lippe af

Krapkoekies

Vir nog

Lek jou lippe af

Maklike benediktuseiers

Vir nog